cover photo

tehno klistir

len@hub.kulturnik.si

Fragmentacija federacije

  
Danes (pon, 19. 11.) ob 23h na 89,3MHz Radio Študent z Jure Podgoršek predstavljava "alternativni" platformi #funkwhale in #scuttlebutt.

Funkwhale razvija Elliot Berriot gre pa za klon groovesharka, socialnega omrežja za združevanje glasbenikov z njihovim občinstvom. Funkwhale kot protokol za federacijo uporablja protokol activity pub, isti protokol kakor v prejšji oddaji obravnavani mastodon. Eliot je bil tudi tako navdušen nad mastodon omrežjem, da je razvil Mastodon monitoring project.

Drugi gost oddaje bo Andre Staltz, ki razvija mobilni odjemalec - aplikacijo za pametne telefone, preko katere se lahko povežeš na Scuttlebutt, poimenovano #Manyverse. Scuttlebut je offline first socialno omrežje, na katerem se je močno razvila #solarpunk skupnost, teče pa na povsem svojem protokolu secure scuttlebut, zato se Scuttlebutt ne more povezovati na mastodon ali hubzillo.

https://radiostudent.si/dru%C5%BEba/tehno-klistir/fragmentacija-federacije
Federalci

  last edited: Tue, 16 Oct 2018 09:56:50 +0200  
Ob 23h danes #tehnoklistir o federiranih družbenih omrežjih. Gosta oddaje bosta @Luka Frelih  in @luka@mastodon.art. Govorili bomo o hubzili in mastodonu, oziroma njunih instancah toot.si in hub.kulturnik.si

https://radiostudent.si/dru%C5%BEba/tehno-klistir/federalci
  
Image/photo
  
Posnetek je naložen na spletišče Radia Študent.
Ničelna toleranca do ničelne tarife